İlk Ve Acil Yardim Bölümü (Paramedik) Ders Içerikleri Örneği

ahmetyusufc

Kurucu
Moderatör
Vip Üye
Çalışkan
Kursiyer
Almancaforum, Almanca öğrenenlerin ve öğretenlerin buluştuğu, Almanya ve Almanca hakkında tüm bilgilerin yer aldığı özel bir platformdur. Forumumuzda, Almanca dilbilgisi, kelime, cümle, diyalog, şarkı, film, kitap, oyun gibi konularda paylaşımlar yapabilir, sorular sorabilir, öneriler alabilir ve verabilirsiniz. Ayrıca, Almanca öğrenmenin yanı sıra, Almanya’da yaşam, kültür, eğitim, iş, vize, denklik gibi konularda da bilgi edinebilir ve deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.

Forumumuzda, Almanca öğrenmenin yanında, sağlık alanında da ilgi duyan ve kendini geliştirmek isteyen üyelerimiz olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, sizlere, Bartın Üniversitesi’nin İlk ve Acil Yardım Önlisans Programı’nın ders içeriklerinin bir örneğini sunmak istedik. Bu içerikler, ilk ve acil yardım alanında çalışmak veya çalışmayı düşünen, bu alanda eğitim almak veya almayı planlayan, bu alanda bilgi sahibi olmak veya olmayı arzu eden herkes için faydalı olabilir. Bu içerikler, ilk ve acil yardımın temel kavramlarını, prensiplerini, yöntemlerini, uygulamalarını, tekniklerini, standartlarını, etik kurallarını, iletişim becerilerini, vücut anatomisi ve fizyolojisini, farmakolojiyi, travmayı, resüsitasyonu, acil sağlık hizmetlerini ve daha birçok konuyu kapsamaktadır

Aşağıda, Bartın Üniversitesi’nin İlk ve Acil Yardım Önlisans Programı’nın ders içeriklerinin bir örneğini görebilirsiniz. Bu içerikler, Bartın Üniversitesi’nin resmi web sitesinden alıntılanmıştır. Orijinal metinlere ulaşmak için verilen bağlantılara tıklayabilirsiniz. https://www.agri.edu.tr/detail.aspx?id=5267&bid=694&tid=5