Sprache:
Dijital Telch A2 | Almanca Forum

Dijital Telch A2

cengiz

Çalışkan
Üye
Arkadaşlar merhaba yeri burasımı bilmiyorum yanlış ise özür dilerim
ben telch a2 dijital sınava girecem elinde önceki çıkmış sorular olan varmı acaba yardımcı olabilirmisiniz

çıkmış sorular yok. ama unicoach var youtube da. çok iyi. oradan bakabilirsiniz.

Kardeşim Merhaba, çıkmış sorular arkadaşımın dediği gibi malesef ama sana bir kaç tavsiye verebilirim.
Sınavda gözlemlediğim kadarı ile en önemli olan nokta kelime haznesi, kelime hazneni geliştirdiğin taktirde sınav senin için çok kolay olacaktır diye düşünüyorum.
A2 gibi bir seviye de senden beklenilen nokta çok mükemmel konuşabilmen ya da çok iyi cümleler kurabilmen değil, iyi bir kelime hazinenin olması.
Mektupta dahi 40 kelime gibi bir baraj koyuyorlar, merhaba nasılsın vs vs. giriş cümlesi kurarken 35 kelime oluyor :D
Mektup ve konuşma bölümü için bir iskelet kelime grubun olsun ve onan sonra gelen sorulara ya da duruma göre boşluk doldurma misali doldurursun.
Konuşma sınavında asla susma bloke olma, çünkü önlerinde ki defterlere not almaya başladıklarında öğretmenler stres hat safada oluyor o an sınav odağını kaybedip acaba oraya ne yazdılar diye düşünürken donup kalıyor insan sakın yapma.
Yazılı sınavda zamanını iyi kullan zaman sen fark edemeyeceğin şekilde hızlı geçiyor nedense :D
Mektupta basit ve sade cümlelere odaklan, karmaşık cümlelerin kimseye yararı yok.
Aynı şey konuşma sınavı içinde geçerli, mümkünse kendine bir konuşma partneri bul yoksa orada konuşma sınavına girmeden sınava gireceğin kişiyle ufaktan konuş sohbet et, sınavı planla.
Hem sınavda karşında ki kişi ile biraz konuştuğundan dolayı daha rahat olursun hem de düzensiz bir başlangıç yerine sınavda daha tertipli planlı hareket edersiniz.
Başarılar dilerim.

Geri