Hoşgeldiniz!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Hemen Kayıt OL!

Genel Ben ABC. Benim Almanya Sürecim

Üst konunun geneli ile alakalı konu açarken kullanılır

ABC

Çalışkan
Üye

Kullanıcı Adınız ABC

Merhabaa, herkese iyi forumlar

Almanca Dil Seviyeniz A2 seviyesinde olduğumu tahmin ediyorum. Daha sınava girmedim B1 için hazırlanıyorum. A2 kursunu tamamladım.

Almancayı nerede ve nasıl öğrendiniz? Lingoda platformuna üyeydim. Birçok faydalı uygulama ve alıştırmalar var. Onlarla destekledim ve şu an bir hoca ile birebir ilerliyorum.

Kelime Öğrenme Tekniğiniz Mobil uygulamaları kullanıyorum. Fiiller için direkt okuyup ezberlemeye çalışıyorum ve diziler ve videolar ile de cümleden anlam çıkarıp öğreniyorum.

Ne kadar süredir Almanca öğreniyorsunuz 2 ayı aktif olmak üzere 4 aydır çalışıyorum.

Mesleğiniz nedir? Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim.

Denklik aldınız mı? Hangi eyalet? Ne kadar sürdü? -

Öneri ve Tavsiyeler Lingoda sürecimden bahsettiğim bir yazı yazdım. Onun dışında faydalı olduğunu düşündüğüm birkaç uygulama yazabilirim. Başlangıç için Busuu ve Duolingo yeterli oluyor. Devamı için A2-Deutsch (Diğer seviyeler için de aynı isimde uygulamaları var) güzel alıştırmalara sahip. Deutschlernerblog ve Wordwall da içerik çeşitliliği bakımından iyi. Sözlük olarak fiil çekimleri için Pons, daha kapsamlı bir sözlük için dwds, deyimler için phraseo, direkt cümle çevirileri için de DeepL kullanmanızı önerebilirim.