Genel Ben Ucanordek. Benim Almanya Sürecim

Üst konunun geneli ile alakalı konu açarken kullanılır

Ucanordek

Çalışkan
Üye

Kullanıcı Adınız Ucanordek

Merhabalar, ben Gökhan. 38 yaşındayım, yaklaşık 3.5 senedir Almanya’da yaşıyorum. Buraya mavi kart vizesi ile geldim ve mühendis olarak çalışıyorum. Yaklaşık 1-2 aydır Almanca çalışmaya başladım 5. senemi doldurunca vatandaşlığa başvurabilmek için. Özel bir kursa gidemediğim için bu forumu buldum ve buradan çalışacağım. Kendi kendime duyarak ve görerek Almancamı A1-A2 seviyesine getirdim.

Almanca Dil Seviyeniz A1-A2 seviyesindeyim, TELC B1 sınavını girip almak istiyorum

Almancayı nerede ve nasıl öğrendiniz? Almanya’da çoğunlukla dinleyerek ve youtube videolarından öğrendim.

Kelime Öğrenme Tekniğiniz Özellikle resimlerle öğreniyorum, bence kelime ve resim birlikte olunca daha kalıcı oluyor. Aynı çocukların öğrenme sistemi gibi.

Ne kadar süredir Almanca öğreniyorsunuz Yaklaşık 1.5-2 senedir ilgileniyorum ama aktif olarak bırakarak ve başlayarak 6 aydır çalışıyorum.

Mesleğiniz nedir? Telekomünikasyon Mühendisiyim - Telekommunikationsingenieur

Denklik aldınız mı? Hangi eyalet? Ne kadar sürdü? Denklik direkt anabinden aldığım için ayrıca başvurmadım. Anabin websitesine kayıtlı idi

Öneri ve Tavsiyeler Umarım herkes istediği seviyeye ulaşır ve hayallerini başarır. Özellikle konuşma ve dinleme konusunda ben de nasıl ilerleyeceğimibilmiyorum ama yaşayıp göreceğiz.