Genel - Ben selahaddin. Benim Almanya Sürecim | Almanca Forum

Genel Ben selahaddin. Benim Almanya Sürecim

Üst konunun geneli ile alakalı konu açarken kullanılır

selahaddin

Çalışkan
Üye

Kullanıcı Adınız selahaddin

Merhaba arkadaşlar,
Foruma yeni katıldım ve burada hem öğrenmek hem de katkı sağlamak için bulunuyorum. Almanca yolculuğunda aynı hedefe yürüyen insanlarla bir arada olmak güzel. Herkese başarılar diliyorum.

Almanca Dil Seviyeniz Şu anda aktif olarak B1 düzeyindeyim ve yakın zamanda TELC B1 sınavına girdim. Hedefim önümüzdeki 6 ay içinde Goethe B2 sınavına hazırlanıp bu seviyeye yükselmek. Kendi eksiklerim olan temel dilbilgisi yapıları, kelime bilgisi ve konuşma pratiğini sistemli bir şekilde tamamlamaya odaklanıyorum.

Almancayı nerede ve nasıl öğrendiniz? Almancayı hem online kaynaklarla hem de kendi çalışma programımla öğreniyorum. Grammatik eksiklerimi yoğun tekrarlarla kapatıyor, kelime öğreniminde dijital araçlar kullanıyor ve günlük düzenli pratik yapmaya özen gösteriyorum. Yakın dönemde kurs ve sınav hazırlık materyallerini daha yoğun bir şekilde dahil etmeyi planlıyorum.

Kelime Öğrenme Tekniğiniz Kelime öğrenirken Anki ve benzeri tekrar uygulamalarını kullanıyorum. Kelimeleri tek başına değil, kısa cümleler içinde öğrenmeye dikkat ediyorum. Ayrıca günlük mini okuma metinlerinden bilmediğim kelimeleri çıkarıp kendi sözlüğüme ekliyorum. Tekrar döngüsü sayesinde kelimeler kalıcı hâle geliyor.

Ne kadar süredir Almanca öğreniyorsunuz Yaklaşık 6 aydır Almanca ile düzenli şekilde ilgileniyorum ve son 2–3 aydır daha yoğun bir tempoya geçtim. Bu süreçte hem sınav odaklı çalışıyor hem de günlük dil kullanımımı geliştirmeye odaklanıyorum.

Mesleğiniz nedir? Türkçe: Full Stack Yazılım Geliştiricisi ve Yazılım Eğitmeni
Almanca: Full-Stack-Softwareentwickler und Softwaretrainer
Teknoloji alanında freelance olarak çalışıyor ve aynı zamanda eğitim veriyorum.

Denklik aldınız mı? Hangi eyalet? Ne kadar sürdü? Henüz denklik başvurusu yapmadım. Planım, Almanya’ya yerleşme sürecim netleştikçe ilgili eyalet için başvuruyu gerçekleştirmek. Yazılım alanında süreç diğer mesleklere kıyasla daha esnek olduğu için durumumu buna göre şekillendireceğim.

Öneri ve Tavsiyeler Almanca öğrenen herkese düzenli tekrar, küçük ama istikrarlı günlük çalışma ve bol bol konuşma pratiği tavsiye ederim. Materyal bolluğundan korkmayın; önemli olan tek bir plan seçip ona sadık kalmak. Motivasyonu korumak da en az çalışma kadar değerli.