Genel - Ben HHK12. Benim Almanya Sürecim | Almanca Forum

Genel Ben HHK12. Benim Almanya Sürecim

Üst konunun geneli ile alakalı konu açarken kullanılır

hç23

Çalışkan
Üye

Kullanıcı Adınız HHK12

Selam dostlar, ben HHK! 😊 Almanca öğrenme sürecinde hem kendi deneyimlerimi paylaşmak hem de birbirimize destek olmak için buradayım.

Almanca Dil Seviyeniz B1 seviyesi civarındayım. Günlük konuşmalarda rahatım ama akademik metinlerde hâlâ biraz ter döküyorum. Hedefim yıl sonuna kadar B2’yi sağlam bir temelle tamamlamak.

Almancayı nerede ve nasıl öğrendiniz? İlk temelleri Türkiye’de attım, kurslarla, bol bol dinleme-konuşma pratiğiyle ilerledim. YouTube, Deutsche Welle ve telc hazırlık kitapları en yakın arkadaşlarım sayılır.

Kelime Öğrenme Tekniğiniz Yeni kelimeleri sadece ezberlemem; cümle içinde kullanırım, duvarlara post-it yapıştırırım ve her gün 10 kelimelik mini tekrarlar yaparım. En etkili yöntem: “Kelimeyi hissettiğin cümlede kullanmak.”

Ne kadar süredir Almanca öğreniyorsunuz Yaklaşık 2 yıldır düzenli çalışıyorum. İlk başta yavaş ilerliyordu ama son 8 aydır disiplinli şekilde her gün vakit ayırıyorum.

Mesleğiniz nedir? Din psikolojisi alanında yüksek lisans yapıyorum. Akademisyen adayıyım diyelim. Almanca karşılığıyla “Religionspsychologin in Ausbildung” desek yanlış olmaz.

Denklik aldınız mı? Hangi eyalet? Ne kadar sürdü? Henüz denklik sürecine başlamadım; planım, tezimi tamamladıktan sonra başvurmak. Büyük ihtimalle Niedersachsen veya NRW eyaletlerinden biri olacak.

Öneri ve Tavsiyeler Kendinize karşı sabırlı olun. Almanca sabır, düzen ve biraz da mizah istiyor. Her gün 20 dakika bile olsa çalışmak, haftada 10 saatlik bir maratondan daha etkili oluyor.