Genel Ben Fatih_bgr. Benim Almanya Sürecim

Üst konunun geneli ile alakalı konu açarken kullanılır

Fatih_bgr

Çalışkan
Üye

Kullanıcı Adınız Fatih_bgr

Merhaba herkese! Almanca öğrenme sürecinde bu forumda yer almak beni gerçekten mutlu ediyor. Umarım birbirimize destek olur ve birlikte ilerleriz.

Almanca Dil Seviyeniz Şu anda B2 seviyesindeyim, hedefim C1’e ulaşmak.

Almancayı nerede ve nasıl öğrendiniz? Almanya’da yaşıyorum ve bir dil okulunda öğrenmeye başladım. Bunun dışında her gün düzenli olarak çalışıyor, kitap okuyup dinleme pratikleri yapıyorum.

Kelime Öğrenme Tekniğiniz Yeni kelimeleri küçük notlara yazıyorum, tekrar ederek pekiştiriyorum. Ayrıca öğrendiğim kelimeleri günlük konuşmalarda kullanmaya çalışıyorum.

Ne kadar süredir Almanca öğreniyorsunuz Yaklaşık 11 aydır Almanca öğreniyorum.

Mesleğiniz nedir? Informatik-Student (Bilgisayar Bilimleri öğrencisi)

Denklik aldınız mı? Hangi eyalet? Ne kadar sürdü? Henüz denklik başvurusunda bulunmadım, ileride NRW (Kuzey Ren-Vestfalya) eyaletinde başvurmayı düşünüyorum.

Öneri ve Tavsiyeler Almanca öğrenmek sabır istiyor ama düzenli çalışınca ilerleme çok net görülüyor. Her gün az da olsa pratik yapmak bence en etkili yöntem. Ayrıca Almanca diziler izlemek ve konuşma pratiği yapmak motivasyonu yüksek tutuyor.